Arkitektur i Toscana

Italien är känt för en mängd saker där de har lett utvecklingen. Mat, vin och byggnader har alltid haft ett stort utrymme i det sydeuropeiska landet. I regionen Toscana i mellersta Italien finner du mycket av allt det. Regionen som är sprängfylld med upplevelser bjuder på det mesta. Klassiska druvor i världsklass bjuder på en hel del roliga besök på fina vingårdar. Arkitekturen i Toscana är otroligt vacker och det finns en hel del saker att inte missa. I regionens finns det en hel del klassiska byggnader du inte vill missa, ett lutande torn är möjligtvis det mesta kända.

Toscana är en region med rik historik

Vid ett besök i Toscana är ett häftig resmål det lutande tornet i Pisa. Det felkonstruerade tornet som lutar är en av de kändaste misstagen av en arkitekt någonsin. Trots det ett väldigt häftigt besök och mäktigt att se på nära hand. Huvudstad i området är Florens, som tillsammans med andra städer i regionen hade starkt inflytande på den kulturella revolutionen, ända från området kommer några av världens genom tiderna mest framgångsrika och berömda vetenskapsmän, till exempel Leonardo Da Vinci och Michelangelo.

Det har naturligtvis påverkat både arkitekturen i staden och i hela regionen. Överallt finner du konst och arkitektur av alla högsta kvalitet. Närmast forntida kyrkor som fortfarande bländar med sin skönhet och det fantastiska hantverket är imponerande att se. Så även de broar som finns i den bördiga regionen för en otrolig visuell upplevelse. En del säger att det är det vackraste landskapet i Italien. Men Toscana erbjuder mer än det visuella. Regionen är även känd för mat och vinupplevelser som kommer ifrån regionen.

Vin och mat i världsklass

En favorit till kaffet som först såg dagens ljus i den bördiga regionen i Italien är Toscakakan. Men regionen har mycket mer att erbjuda än så. Vingårdar av allra högsta klass kommer från regionen, och det går utmärkt att besöka någon av de många kända vingårdarna i Toscana för en vinprovning av allra högsta klass, till exempel kan du i regionen besöka Chianti. Den otroligt härliga naturen som är en syn utöver det vanliga ramar vackert in en oförglömlig dag. Regionen sprudlar kultur och tycker du om mat och vin i härlig miljö kommer du älska denna delen av landet.

Maten är som man kan förvänta sig, otroligt bra i regionen. En blandning av fräscha pastarätter och små aptitretare innan maten samsas med de bästa tomatsåser du kan tänka dig. En sak som verkligen sticker ut i regionen är deras kända tomatsoppa, som är väl värd att vänta på, och serveras traditionellt med världsberömt färskt bröd och riven hård ost för en härlig smakupplevelse.Att njuta av livet är inte svårt i Toscana, och den avstressande miljön är den bästa kryddan i världen.

Toscana är en region med mycket att erbjuda

En region rik på kultur och upplevelser

Är du ute efter ett resmål med både kultur och nöje? Då är denna Italienska bördiga vinregion ett besök utöver det vanliga. Med en stolt mattradition och råvaror av absoluta världsklass är Toscana en storfavorit för livsnjutare från hela världen. Kända för sin hårdost och härliga färska gnocchi, utöver kända viner, är det en matupplevelse utöver det vanliga. Att gå på restaurangbesök i Florens, där de gamla byggnaderna skapar en otroligt häftig atmosfär som väl kompletterar smakupplevelsen, är en upplevelse i världsklass.