Airbnb

Längtar du bort från din gråa vardag men gillar bekvämligheten av att vara hemma? Visste du att det går att hyra ett hem på semestern via en onlinesida som heter Airbnb? Du kan få all bekvämlighet och självständighet som ett hem tillgodoser, fast i en ny miljö. Ofta är det privatpersoner som hyr ut sitt boende via Airbnb under kortare perioder. I hemmet hittar du allt du behöver för några dagars vistelse och du kan njuta av att utforska din nya omgivning som om du bodde i området själv. Denna fantastiska möjlighet finns att tillgå i orten Kullabyggden där herrgården Västergård hyr ut två exklusiva boenden.

Airbnb ger dig större frihet

Varför ska du välja detta alternativ istället för de vanliga traditionella hotellen? På ett hotell vill du oftast bara sova och i de små rummen kan man känna sig instängd efter en tid. Genom Airbnb kan du få tillgång till eget kök och vardagsrum vilket erbjuder större frihet att känna sig som hemma. Dock har det dykt upp vissa nackdelar med detta typ av boende och Airbnb möter motstånd i flera större städer i Europa. Det beror främst på att vissa privatpersoner hyr ut sina boenden illegalt, vilket kan skapa otrygghet hos gästerna.

Det får dock inte hindra dig från att prova på Airbnb, då dess föredelar starkt väger upp nackdelarna. Självständigheten får dig att känna dig som hemma i en helt ny miljö och i vissa fall om det är delat boende får du chansen att lära känna och bo med lokala eller turister i samma sits som du. Du får prova på att bo och leva ett helt nytt liv för några dagar eller månader och njuta av att vara helt självständig.

Airbnb hyr ut boenden så att alla vänner får plats

Res till ett andra hem med hela släkten

De som kanske främst uppskattar Airbnb och kan till fullo utnyttja alla dess fördelar är större sällskap. De kan tillsammans hyra en hel lägenhet eller villa och får möjligheten att umgås varje timme under hela dagen. Istället för att splittras på kvällen till olika hotellrum kan man dra fram favoritbrädspelet och njuta av en långkväll i varandras sällskap. Ingen städerska kommer på morgonen och alla kan få sin välförtjänta sovmorgon. Med samma bekvämligheter som i hemmet behövs ingen extra planering utan saker som tvättmaskin och TV-underhållning kan finnas på plats.

På herrgården Västergård kan du via Airbnb enkelt hyra något av de två stora lägenheterna på 130 kvadratmeter med en rustik och personlig inredning. Den närmaste grannen är Svedberga naturreservat och några kilometer bort finns hav och badmöjligheter. Packa ihop hela sällskapet och besök Sofiero Slott och njut av stora vackra trädgårdar. Ditt hem på semestern kommer med flera bekvämligheter såsom tvättmaskin och diskmaskin och för de lite kyligare kvällarna finns en vedeldad bastu med fantastisk utsikt över det vackra och öppna landskapet.

Njut av ditt hem på semestern

De fantastiska fördelarna med Airbnb ger dig självständighet och lättare att resa som större sällskap. Ditt nya boende blir ett hem och med det får du alla bekvämligheter så som tvätt- och diskmaskin. Det krävs inte längre någon noggrann planering för utflykter och koordinering av stora sällskap varje dag utan alla får semester och kan njuta av boendet och den närliggande miljön. Det blir semester på riktigt utan krav, samtidigt som alla får känna sig som hemma. Njut av lugnet på landet och bo i Kullabyggden på Västergårds herregård.